Vårda din katt på rätt sätt

Katten är ett lojalt och kärleksfullt husdjur som bor i många svenska hem, men tyvärr har inte alla katter ett bra liv trots att dem har tak över huvudet. Det finns en alldeles för dålig reglering av djurägare i Sverige och ett stort ansvar vilar på oss djurvänner att alltid bedyra vikten av att ta hand om sina djur på bästa möjliga sätt så att dem får ett så bra och stimulerande liv som möjligt.

Katten gillar att jaga, och precis som för oss människor är viltkött hård valuta eftersom att det tar mycket energi och möda för katten att fälla bytet. Har man en innekatt är det viktigt att man tillgodoser kattens behov av att jaga och leka, det ställer alltså stora krav på dig som har en innekatt att stimulera den så att den inte blir deprimerad och tappar livslusten. Om du har en innekatt är det viktigt att du tillgodoser hemmiljön så att den är anpassad efter kattens behov, som exempelvis behovet av att klättra, vässa klor, leka och äta.

Har du ingen katt men funderar på att skaffa en så är det ditt ansvar att läsa dig till den kunskap som krävs för att ta hand om en katt, det gäller försäkringar, hemmiljö, kostnader, mat och vilket typ av boende en katt behöver ha för att må bra. Planerar du att skaffa en innekatt så rekommenderar man att se sig om efter raskatter i första hand. Raskatter är givetvis dyrare men istället är dem framavlade som rena sällskapsdjur till skillnad från exempelvis bondkatten som i första hand är aktiva jägare. Inför ditt köp av katt så är det viktigt att du har den utrustning som krävs, hos Supercat.se hittar du allt ifrån smarta matskålar till vitaminer för din katt. Där hittar du också kammar, borstar, godis, leksaker och mycket annat som förenklar ditt kattägande.

Katter är köttätare och har ett behov av att få äta kött, dem äter och dricker oregelbundet och därför är det bra om man kan ha flera matstationer utplacerade i huset. Se alltid till att det finns mat i matskålarna.

Katten är trots sin egensinnighet ett fantastiskt sällskapsdjur som för det mesta uppskattar närhet och värme, men dem kan också ha oerhört stor integritet och det behöver givetvis respekteras. Men en katt mår bra av människor som tar väl hand om den och kelar med den då och då, har man små barn är det viktigt att man ser till att dem är varsam och respektfulla mot katten annars kan det medföra oönskade men. Vill du veta mer om katten som husdjur kan du läsa boken ”I huvudet på din katt” som är fylld med fakta som rör katten och dennes välbefinnande, du hittar den hos Bokus.com.