Stora tävlingar

Att tävla i westernridning har blivit allt populärare i Sverige, det finns bland annat WesternAllsvenskan där det årligen tävlas bland de allra bästa på westernridning i Sverige. Du ställer upp i lag och årets final gick i Ulricehamn den 12 oktober. I Sverige har vi annars en stor tradition att spela på hästar och Sverige är en av tre riktigt stora nationer med travsport, Frankrike och USA är de andra. Det finns många travbanor i vårt avlånga land och några av det största och mest kända är Solvalla, Åbytravet, Bergsåker, Axevalla och Jägersro travbanor.

 

Travtävling

Tävlingar westernridning

Det arrangeras tävlingar på flertalet orter i Sverige och en tävling som går av stapeln är Gota Western Riders November tävling, där tälvlas det i 13 olika klasser allt från Trail, Showmanships och Western riding. För att ställa upp i tävlingar så måste du tävlingslicens för både dig och din häst, den löser man årsvis. För hästen kan man lösa för dennes livslängd. Rider du på ridskola så kan det finnas en licens för den, men kolla upp vad som gäller. Här finner du bra information inför tävlingar, vad du bör tänka på.

Spela på travsport i Sverige

På de stora travbanorna och även de mindre så körs det V75 lopp under året  och ATG, (Aktiebolaget Trav och Galopp) har genom staten legalt monopol på spel på hästar i i dessa lopp. Det är staten som reglerar genom ett avtal med aktiebolaget vilket gör att staten tillsätter hälften av de styrelsemedlemmar i företagets styrelse, de andra kommer från Svensk Travsport och Svensk Galopp som tillsammans äger ATG.

Att spela på annat än hästar

Skulle du vilja spela på annat än hästar så kan du surfa vidare till Svenskaspelare.com som tillhandahåller flertalet olika möjligheter till spel hos olika spelbolag där du kan spela på olika sporter eller händelser i världen. Det kan vara intressant att satsa en slant på någon av de stora fotbollsmatcherna i världen. Här har du möjlighet att satsa på vinnare i de stora ligorna som Premier League eller La Liga.

Sveriges bästa hästar

Åter till hästar, Sverige har alltid varit en duktig travnation och många duktiga hästar har sprungit hem vinst i små och stora tävlingar både här hemma i Sverige och utomlands. Sveriges bästa hästar genom tiderna har tidningen Häst Magazinet skrivit om, här kan du läsa om bland annat Victory Tilly och Järvsöfaks vilken placering dom fick enligt internationella Travtribunalen omröstning vilken häst som varit bäst genom åren som gått.

Sveriges bästa travtränare

Klassiska travtränare i Sverige är Åke Svanstedt som rankas som den absolut bästa travtränaren vi har i detta land, han är född 1958 och har genom åren vunnit över 100 miljoner kronor i prispengar med sina vinster. idag bor Svanstedt i Västergötland där han fortsättningsvis tränar sina fantastiska hästar. Stig H Johansson är en annan stor och framgångsrik travtränare, född 1945, som genom åren vunnit mängder med travlopp. Han är även ägare till ovannämnda Victory Tilly en av Sveriges bästa hästar.