Anlägga en hundgård

Någonting som kan vara oerhört smidigt för en hundägare är att ha en plats utomhus där man kan släppa loss hunden som där får löpa fritt och busa av sig, helt utan att man på något sätt riskerar att denna ska smita. Vi talar självfallet om en hundgård! Någonting som kan vara väl värt att ordna för någon som både vill sina hundars men också sitt eget bästa.

Det är inte ovanligt att de allra flesta hundar vill vara utomhus i stor utsträckning, helst om vädret är bra. Vissa hundraser har det till och med svårt att vara inne överhuvudtaget, eftersom de helt enkelt är byggda rent pälsmässigt för att kunna hantera en stor mängd kyla och inte för att lägga raklång på en vardagsrumsmatta framför öppna spisen.

Självfallet kan man alltid gå ut med sin hund och spendera tid med den på detta sätt, men vissa hundars behovs är det praktiskt taget omöjligt att mätta. I dessa fall kan det vara oerhört smidigt att låta upprätta en hundgård där hunden kan vara okopplad och röra sig fritt inom en viss inhägnad.

En hundgård fungerar oftast lika bra både vinter som sommar, om man gör i ordning den på ett vettigt sätt. Skapar man en hundgård med hjälp av en betongplatta så rekommenderar vi att se till så att det finns värmeslingor i denna så att du har en möjlighet att värma underlaget om du så skulle önska. Det är även bra att se till så att hundgården är utrustad med något ställe där hunden kan ta skydd för vädret då den själv vill. Här är en hundkoja utrustad med en hundlucka det absolut bästa alternativet som finns att tillgå och någonting som din hund helt klart kommer uppskatta.

Tänk på att du dock inte bör eller har lov att ha hunden i hundgården jämt och ständigt. Lever din hund enbart i hundgården så är du exempelvis skyldig att ta den med ut på en lång och härlig promenad åtminstone en gång per dag. Slarva ej med det!